Nye retter

Indhold til håndmadder

Brød er traditionel dansk grund tilbehør til frokost. Her er 5 slags kød-, æg-, fisk- og vegetar salater til din sandwich eller på dit rugbrød

Sommerferien er for længst slut for de fleste. Arbejdslivet er nu på fuld kraft, børn og unge arbejder hårdt i skolerne og på ungdomsuddannelserne. Det kræver energi gennem maden og variation i madpakken

Udenfor er bladene på træerne er så småt begyndt at få de smukke efterårsfarver. Og bliver det klare dage, oven i købet måske med lidt sol, er der mange der tager en tur ud i efterårsskoven og nyder det fantastiske farvespil.

En tur i skoven giver appetit og Mad Der Bare Holder, har været i køkkenet og arbejdet på fem slags pålæg til en sandwich, eller på et stykke rugbrød. Konceptet er som det plejer. Maden kan anvendes direkte fra glas, behøver ikke opbevaring på køl og indholdet behøver i disse tilfælde heller ikke opvarmning.

Den første er Skinkesalat. En dansk klassiker. I dette tilfælde er den lavet på egen kogt skinke, blandet med finthakket løg og rørt med en dressining af hjemmelavet mayonnaise og tyk yoghurt. Og så er der krydret med cayennepeber.

Den anden er Æggesalat. Også en dansk klassiker. Der er anvendt hårdkogte æg, skåret i mindre stykker. De er blandet med forårsløg skåret i mindre ringe, og blandet op i en dressing ad hjemmelavet mayonnaise og tyk yoghurt, der også er rørt op med stærk karry og lidt soya. Det er flot gul i farven, og ser godt ud serveret ovenpå knaldrøde tomatskiver.

Den tredje er en Svampesalat, lavet enten på Porto Bello svampe der er hakket og rødt med en dressing af hjemmelave mayonnaise og tyk yoghurt. Den er tilsat hakkede stykker af soltørrede tomater, hakket rosmarin, hvidløg og egne eddikesyltede rødløg. Kraftig i smagen.

Indholdet til den fjerde sandwich er Tunsalat. Fersk tun, rørt mayonnaise og tyk yoghurt, der er blandet med hakket æg, kapers, perleløg, syltede agurker og fintreven cheddar ost.

Den femte er ikke en traditionel salat, og vil nok ikke være for alle.
Banan/peanutbutter er er det grundlæggende indhold. Men også tilsat frisk forårsløg og en del rød chili. Men den er ikke stærk. Fedmen fra bananen neutralisere det meste af det stærke chili, forårsløg giver bid og smagen af peanutbutter betyder både noget for hvordan munden oplever indholdet og hvordan den samlede smag bliver

Du kan læse mere om de enkelte retter ved at klikke på deres navn

Du kan også se en samlet oversigt over postejer og indhold til sandwich ved at klikke her

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *